Over DNAklik

Personalisatie met DNA

De naam DNAklik komt van een experimenteel project waarmee ik content en website bezoekers voorzie van een soort DNA string. De DNA string bestaat uit blokjes code die uitgewisseld worden bij een click. Hierdoor ontstaat een match tussen de DNA string van de content en bezoekers met overeenkomstige kenmerken. 

De naam symboliseert ook mijn wens om een website te maken die mensen met gemeenschappelijke interesses (zeg gemeenschappelijk DNA) met elkaar in contact brengt. Op de website kunnen zij informatie uitwisselen over hun interesse gebieden (de klik of verbinding). Dit maakt het ook mogelijk gepersonaliseerde content aan te bieden.

Website productie's

Daarnaast heb ik enkele andere website geprogrammeerd in samenwerking met Barbe Messing van Toinkcreatie. Enkele andere websites die door mij geprogrammerd zijn:

Ik werk samen met Studio van Pelt aan de ontwikkeling van Publimanger. Een publicatie platform om documenten (bijv. verslagen, handleidingen of rapporten) te maken die vervolgens in verschillende output formaten geëxporteerd kunnen worden, o.a. XML voor InDesign.

Website onderhoud

 Ik doe het onderhoud aan de expertsites van het gemeentemuseum (Delftsaardewerk en Aziatische keramiek) en de websites van FIH Fotografie.

Werkwijze

DNAklik begeleidt het hele ontwikkelingstraject van je website. Te beginnen met de content, de functionaliteiten en de uitstraling die je website moet krijgen. Het eindresultaat is een goed werkende website en advies over hoe de website goed vindbaar te maken en doelstellingen te realiseren (SEO en evt. inzetten van sociale media).

DNAklik is gespecialiseerd in web development. De websites worden ontwikkeld in PHP en MySql zodat ze geplaatst kunnen worden bij de meeste aanbieders van webhosting pakketten. DNAklik helpt je ook bij het regelen van een domeinnaam en een webhosting pakket, bijv. bij argeweb, hostnet of yourhosting. Je kunt kiezen voor shared hosting of een vps.

DNAklik ontwikkelt in PHP met eigen geschreven modules. Het CMS wordt op maat gemaakt en aangepast aan jouw wensen. De vormgeving gebeurt in overleg of met de hulp van een webdesigner. Kortom, je bent helemaal vrij in welke informatie je wilt presenteren en hoe het eruit komt te zien.

DNAklik maakt geen gebruik CMS-systemen zoals Wordpress, Joomla of Drupal. Je bent kortom helemaal vrij in de keuze voor een ontwerp, de indeling en de functionaliteiten. Het CMS is speciaal gericht op de onderhoudstaken die voor de website moeten worden uitgevoerd en is daardoor zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Er wordt wel gebruik gemaakt van andere open source projecten zoals bootstrapjquery en jquery-ui, font awesometinyMCE en responsive filemaneger.

DNAklik richt zich op alle facetten van het maken een website. Als voor bepaalde onderdelen, bijv. de vormgeving of content, meer aandacht nodig is kan ook specialistische hulp ingeschakeld worden. Denk bijvoorbeeld aan een webdesigner, grafische vormgever, redacteur of copywriter of een project manager.