Over mij

DnaKlik ontwikkeld websites en andere innovatieve toepassingen voor het web. DnaKlik is een eenmansbedrijf van Walter Mulder. Bij mij kun je terecht voor maatwerk PHP websites. Ik hecht veel belang aan een gebruiksvriendelijk en flexibel CMS. Ik ontwikkel zowel in native PHP toepassingen als in TYPO3 of Symfonie framework.

Mijn achtergrond

In 2000 ben ik begonnen bij Mattmo en als PHP programmeur heb ik daar voor veel websites een op maat gemaakt CMS ontwikkeld. Daarnaast heb ik ook regelmatig aan de front-end van websites gewerkt en was ik betrokken bij de publicatie van jaarverslagen, o.a. voor SNS Reall, Ordina en Delta Loyd. In 2014 ben ik voor mijzelf begonnen. Ik heb programmatuur ontwikkeld waarmee ik snel een website met CMS kan leveren en daarnaast ben ik bezig met de ontwikkeling van "DNA profielen voor collecties" en een platform voor de productie van verslagen (Publishtool).

Mijn ervaring

Ik heb veel ervaring heb met het maken van op maat gemaakte oplossingen met zelf geschreven PHP programmatuur. De voordelen hiervan zijn:

  • CMS is aangepast aan de behoefte en wensen van de klant.
  • Geen templates of plug-ins, volledige vrijheid in ontwerp voor web designer.
  • Updates zijn minder bewerkelijk dan van websites gemaakt in een standaard CMS (Wordpress, Joomla, Magento, etc).
  • Makkelijk te plaatsen bij provider (geen aanvullende software nodig)

Ik heb inmiddels een verzameling standaard programmatuur voor het maken van een CMS en de front-end waarmee ik op maat gemaakte oplossingen kan bieden. Ik doe onderhoud aan websites gemaakt met het Open Source CMS van TYPO3 en ik heb een CMS gemaakt in PHP framework Symfony voor deze website. Voor versie management van de programmatuur gebruik ik meestal Git en soms SVN. Om de voortgang van het project te managen maak ik vaak gebruik van Jira.

Mijn passie

Mijn passie is oplossingen en toepassingen bedenken en maken voor vragen die ik tegen kom. Of een oplossing creëren voor het verbeteren van een werkproces. Een voorbeeld: bij Publishtool kreeg ik een verslag dat moest worden ingevoerd met een aantal wiskundige formules. Dan denk ik, wat zou het mooi zijn als je vergelijkingen met een editor als Asset zou kunnen toevoegen aan je documenten. Daarna heb ik me verdiept in LaTeX en daaruit is een module ontstaan om formules aan te maken en te beheren voor Publishtool.

Mijn huidige werk

Tegenwoordig doe ik veel onderhoud klussen aan TYPO3 websites voor Netklaar. Daarnaast ben ik nu bezig met de ontwikkeling van een CMS in Symfony wat gebaseerd is op het huidige CMS wat ik heb ontwikkeld in PHP en heb ik een tennis poule organisor gemaakt.