Over mij

DNAklik is een eenmansbedrijf van Walter Mulder. Ik ben vijf jaar geleden voor mijzelf begonnen. De voornaamste drijfveer was dat ik bepaalde ideeën die ik had verder wou ontwikkelen. Daar zijn tot nu toe drie producten uit voorgekomen. Hier vertel ik wat over mijn geschiedenis en drijfveren.

Mijn achtergrond

Ik heb de ontwikkeling van het internet vanaf het begin meegemaakt. In het begin was internet van iedereen en een platform voor kennis uitwisseling. Nu hebben een aantal multinationals bezit genomen van het internet, met marketing strategieën en doelstellingen. Toen ik begon was er één boek over programmeren met PHP. Nu staat het internet vol met handleidingen en scripts die je kunt downloaden. Google levert diensten die in elke website geïmplementeerd worden zoals Google Analytics en Google fonts. Daarmee zou je kunnen zeggen dat Google nu het internet beheerst. Ze gebruiken je gegevens en je kunt er niet meer omheen, want anders wordt je website niet meer gevonden.

Mijn ervaring

Tegenwoordig wordt bij een nieuw te maken website meestal gekozen voor een standaard Open Source CMS zoals Wordpress of Joomla. Vroeger waren die er nog niet en moest je die zelf programmeren. Hierdoor heb ik veel ervaring gekregen in het maken van een CMS. Bij elke nieuwe website ging ik uit van mijn vorige gemaakte CMS en maakte daaraan verbeteringen in programmeercode, gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. Hierin zaten soms ook speciale functies zoals een prijsvraag en jury gedeelte bij www.gebouwvanhetjaar.nl of matching van werknemers aan vacatures. Een ander onderdeel waar ik veel aan gewerkt heb is het maken van een platform om jaarverslagen te maken.

Mijn passie

Mijn passie is dan ook oplossingen bedenken en uitvoeren voor de tekortkomingen die ik bij bestaande toepassingen of oplossingen tegen kom. Of een oplossing creëren voor het verbeteren van een werkproces. Ik zie een websites met een bepaalde toepassing en denk, dat kan mooier, beter, makkelijker en dan wil ik dat maken. Een voorbeeld: bij Publimanger kreeg ik een verslag dat moest worden ingevoerd met een aantal wiskundige formules. Dan denk ik, wat zou het mooi zijn als je vergelijkingen met een editor als Asset zou kunnen toevoegen aan je documenten. Daarna heb ik me verdiept in LaTeX en daaruit is een module ontstaan om vergelijkingen aan te maken en te beheren.