Over mij

DNAklik is een eenmansbedrijf van Walter Mulder. Ik ben vijf jaar geleden voor mijzelf begonnen. De voornaamste drijfveer was dat ik bepaalde ideeën die ik had verder wou ontwikkelen. Daar zijn tot nu toe drie producten uit voorgekomen. Hier vertel ik wat over mijn geschiedenis en drijfveren.

Mijn achtergrond

Ik heb de ontwikkeling van het internet vanaf het begin meegemaakt. In 2000 ben ik begonnen bij Mattmo en als PHP programmeur heb ik daar voor veel websites een op maat gemaakt CMS ontwikkeld. Daarnaast heb ik ook regelmatig aan de front-end van websites gewerkt en was ik betrokken bij de publicatie van jaarverslagen. In 2014 ben ik voor mijzelf begonnen. Ik heb programmatuur ontwikkeld waarmee ik snel een website met CMS kan leveren en daarnaast ben ik bezig met de ontwikkeling van "DNA profielen voor collecties" en een platform voor de productie van verslagen.

Mijn ervaring

Tegenwoordig wordt bij een nieuw te maken website meestal gekozen voor een standaard Open Source CMS zoals Wordpress of Joomla. Omdat ik veel ervaring heb met het maken van op maat gemaakte oplossingen met zelf geschreven programmatuur heb ik ervoor gekozen om niet met een framework of open source CMS te gaan werken maar de programmatuur en ideeën die ik heb verder te ontwikkelen. Ik heb inmiddels een verzameling standaard programmatuur voor het maken van een CMS en de front-end waarmee ik op maat gemaakte oplossingen kan bieden.

Mijn passie

Mijn passie is dan ook oplossingen bedenken en uitvoeren voor de tekortkomingen die ik bij bestaande toepassingen of oplossingen tegen kom. Of een oplossing creëren voor het verbeteren van een werkproces. Ik zie een websites met een bepaalde toepassing en denk, dat kan mooier, beter, makkelijker en dan wil ik dat maken. Een voorbeeld: bij Publishtool kreeg ik een verslag dat moest worden ingevoerd met een aantal wiskundige formules. Dan denk ik, wat zou het mooi zijn als je vergelijkingen met een editor als Asset zou kunnen toevoegen aan je documenten. Daarna heb ik me verdiept in LaTeX en daaruit is een module ontstaan om vergelijkingen aan te maken en te beheren.