Specialisaties

Hier vertel ik over nieuwe ontwikkelingen die ik maak. Wanneer ik een bepaalde maatwerk oplossing wil bieden die zeer specifiek is voor een bepaalde functionaliteit dan verdiep ik me eerst in wat al voorhanden is en vervolgens ga ik met die informatie aan de slag om de nieuwe functionaliteit te ontwikkelen.

InDesign script om afbeeldingen uit XML te verkleinen

Een inDesign script die de maten van de afbeeldingen, waar een geïmporteerd XML document naar refereert, aanpast aan de breedte van het pagina. Het script voorziet de afbeeldingen van object styles waarmee je de lay-out van de afbeeldingen op een generieke manier kunt aanpassen.

Lees meer

Backup maken van een folder op VPS webserver op Synology NAS

Als je een VPS webserver hebt kun je van een folder op deze webserver een backup maken op een Synology NAS diskstation. Door deze folder te synchroniseren met een folder op de NAS kun je via de web interface van DSM met Hyper Backup een incremantal-backup van deze folder maken.

Lees meer

LaTex en mPDF

Als je formules wilt weergeven in drukwerk kun je TeX live installeren op je VPS server. Je kunt dan met de LaTeX taal formules maken en vanuit die codering afbeeldingen genereren in png of svg formaat. Deze afbeeldingen kun je dan weer in je document gebruiken. Op je website kun je de formules weergeven m.b.v MathJax. MathJax is open-source JavaScript voor weergave van LaTeX, MathML, en AsciiMath notaties in alle moderne browsers.

Lees meer