Specialisaties

Hier vertel ik over nieuwe ontwikkelingen die ik maak. Wanneer ik een bepaalde maatwerk oplossing wil bieden die zeer specifiek is voor een bepaalde functionaliteit dan verdiep ik me eerst in wat al voorhanden is en vervolgens ga ik met die informatie aan de slag om de nieuwe functionaliteit te ontwikkelen.

InDesign script om afbeeldingen uit XML te verkleinen

in een XML bestand kunnen referenties naar afbeeldingen staan die te groot zijn om geplaatst te kunnen worden. De tekst na zo'n afbeelding lijkt ook verdwenen te zijn. Dit script plaatst alle afbeeldingen die geïmporteerd worden in een tekst frame en past de maat van de afbeeldingen aan zodat ze verder in inDesign bewerkt kunnen worden.

Backup maken van een folder op VPS webserver op Synology NAS

Als je een site op een VPS webserver hebt kun je van een folder op deze webserver een backup maken op een Synology NAS diskstation.  Door een Cronjob aan te maken op je webserver kun je via SSH een folder synchroniseren met een folder op je NAS. In de DSM web interface kun je dan incremental backup maken van deze folder.

LaTex en mPDF

LaTeXi is een softwaresysteem voor het zetten van documenten en wordt vooral gebruikt om wetenschappelijke teksten op te maken. Met behulp van bepaalde pakketten maak je LaTeX zeer geschikt voor de presentatie van wiskundige, natuurkundige en scheikundige formules op websites en print. mPDF is een PHP bibliotheek voor het genereren van PDF files uit HTML content. Voor het Publishtool platform heb ik een module ontwikkeld waarmee je formules en vergelijkingen m.b.v. van LaTeX kunt maken en deze kunt plaatsen in een document. Vervolgens kun je het document publiceren als website en PDF. De PDF kun je automatisch generen m.b.v. mPDF of via inDesign d.m.v. een XML export.