Werkwijze DNAklik

Een website laten maken door DNAklik betekent dat we samen werken aan een perfecte website voor jouw bedrijf. Jij levert de input en wensen. Met mijn kennis en ervaring gaan we samen aan de slag om een mooie en gebruiksvriendelijke website te maken. Omdat DNAklik een eenmanszaak is heb je altijd direct contact met de programmeur waardoor ik jouw input direct kan verwerken.

Een website van DNAklik

DNAklik bouwt responsive websites met een CMS op maat. Websites die uitblinken in originaliteit. Met modules die door DNAklik zelf zijn ontwikkeld kan snel een gebruiksvriendelijk CMS op maat worden gemaakt waarmee het onderhouden en updaten van de site leuk wordt.

Bij het ontwikkelen van een nieuwe website worden onderdelen gebruikt die voor eerdere websites zijn ontwikkeld of open source programmatuur downloaden van het internet en implementeren in de nieuwe website. Voor de vormgeving wordt Bootstrap, een open source toolkit voor het ontwikkelen van HTML, CSS, en JS gebruikt.

DNAklik gebruikt PHP in combinatie met MySQL om de HTML van de webpagina's te generen. PHP is momenteel de meest gebruikte scripttaal waaruit websites zijn opgebouwd en wordt door vrijwel elke Provider ondersteund. Met MySQL kan ik communiceren met een database.

Een maatwerk website of een WordPress website

Een maatwerk website is weliswaar een grotere investering dan bijvoorbeeld een eenvoudige WordPress website, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Jouw maatwerk website is een online platform dat helemaal geoptimaliseerd is voor jouw bedrijf. Bij DNAklik heb je direct contact met de programmeur met veel ruimte voor overleg. Mijn doel is samen een mooi en gebruiksvriendelijk eindproduct realiseren. Ik ben pas tevreden als jij dat bent.

De voordelen van maatwerk

  • Flexibiliteit: Omdat geen gebruik gemaakt wordt van standaard templates of plug-ins heb je volledige vrijheid op het gebied van functionaliteit en vormgeving.
  • Integraties: Doordat de software speciaal voor jouw wordt ontwikkeld is het mogelijk om integraties met externe databases of met systemen van derden te maken. Als veel content al beschikbaar is van een bepaald formaat (Word, Excel of XML) kan een script gemaakt worden om deze makkelijk via het CMS te importeren. Bij een website op maat gaat integreren met een derde partij een stuk makkelijker dan wanneer dit vanuit een bestaand CMS systeem gerealiseerd moet worden.
  • Minimaal gebruik van resources: Standaard CMS systemen zoals Wordpress en Joomla bevatten vaak een hoop functionaliteiten die niet worden gebruikt in de website. Dit kan voor vertragingen zorgen en maakt het CMS nodeloos gecompliceerd. Bij maatwerk wordt alleen datgene ontwikkeld wat ook echt nodig is. Hierdoor wordt er minder servergeheugen in beslag genomen en worden pagina's sneller geladen.

Provider en hosting

DNAklik host zelf geen websites. Ik help wel met het regelen van een provider waar je je website kunt hosten. Dit heeft als voordeel dat je volledig eigenaar wordt van je nieuwe website. Via FTP kun je zelf alles aanpassen of een andere programmeur inhuren om aanpassingen te maken.

Advies en ondersteuning

Wanneer je geïnteresseerd bent om een website door DNAklik te laten bouwen, dan bespreek ik altijd eerst de wensen en geef advies over de beste oplossingen. Vervolgens kom ik met een voorstel. Als je daarmee akkoord gaat kunnen we aan de slag. Ik ondersteun je bij het regelen van een provider waar je je website kunt plaatsen en ik help bij de registratie van een domeinnaam en het configureren van email. Ik meld de website aan bij Google Analytics en help bij het vindbaar maken van de website. Ik zorg dat je website aan de AVG richtlijnen voldoet en geef advies bij het opstellen van een privacy verklaring.

De prijs

Een website laten maken door DNAklik kost standaard € 950,-. Het kan goedkoper als je zelf kennis hebt van HTML en CSS of zelf al een uitgewerkt idee hebt voor het ontwerp. Het kan ook duurder als je specifieke wensen hebt of implementaties wilt realiseren met bestaande diensten. Het kan zijn dat je aanvullend ondersteuning voor het design nodig hebt. Ik werk samen met webdesigners en dan komen er kosten voor de webdesigner bij.

Afronding

Ik ben pas tevreden als jij dat ook bent. Daarom plaats ik eerst een preview waarin je alles kunt nakijken. Is het CMS naar wens? Is de vormgeving zoals jij in gedachte had? Na de oplevering volgt er nog een periode waarin ik je ondersteun bij het onderhouden van de website en eventuele aanpassingen maak als dingen niet helemaal werken zoals jij in gedachte had.