Uitbreiding CMS met edit vanuit preview

Uitbreiding CMS met mogelijkheid om vanuit een preview van de webpage de content aan te passen. Bij alle content blokken verschijnt een edit button. Als je daar op klikt verschijnt een pop-up waarmee je de content van dat blok kunt aanpassen.

Uitbreiding bedieningsgemak van het CMS.

Soms is het wat lastig om de content op de website aan te passen omdat het lastig is het om het juiste content blok te vinden. Daarom heb ik een nieuwe mogelijkheid ingebouwd om vanuit het CMS naar een preview van een pagina te gaan. Er verschijnen dan edit buttons bij elk content blok. Door op deze button te klikken wordt er een pop-up venster geopend waarin je de content van een bepaald blok kunt aanpassen.

Preview content blokken op edit page

Op de pagina's in het CMS waar je de content kunt aanpassen staat nu naast elk content blok een preview van de content blok. Zo zie je meteen welk effect je aanpassing heeft. Verder zijn er tussen elk content blok buttons toegevoegd om nieuwe content meteen op de juiste plek te zetten. Natuurlijk kun je de volgorde van de content makkelijk aanpassen via "drag and drop" of met "arrow buttons".

Page tree met drag and drop
Preview in edit page

Menustructuur web pagina's

Daarnaast is er de mogelijkheid bijgekomen om een menu structuur aan te brengen. Je kunt pagina's verslepen en zo de menu structuur aanpassen.